Daniela Eriksson

FullSizeRender

Det här är min akvarellsida och min web-vernissageplats.

Större delen av mitt liv har jag tillbringat i Göteborg men bor sedan 2012 på heltid i Stockholm efter många år av pendlande.

Med hjärtat kvar i Göteborg hämtar jag inspiration av staden, havet och då blir det gärna klippor, spårvagnar, regn, snö och sol. Spårvagnar och klippor är Göteborg för mig och dessutom som före detta spårvagnsförare är motiven givna.

Jag har målat i många år men nu är jag fast i akvarellens fascinerande värld. Att måla i akvarell är som att vara på upptäcktsfärd i en spännande labyrint med vatten och pigment. Jag dras med och vill bara följa känslan.

Listan med kurser börjar på 80-talet med en blandning av akvarell, allmoge och kroki på Folkuniversitetet. Min nyfikenhet gör att jag har laborerat med många olika tekniker och provat nytt längs med vägen – saker som jag har tyckt lockar. Färg och form är attraktionen. Ville bli arkitekt men blev jurist…..

Efter ett antal år med olja har akvarellen vunnit. Jag bestämde mig för att mitt utforskande i akvarellens mystiska värld skulle jag göra genom att gå i ”skola” för konstnärer vars konst jag attraherades av. Från 2012 har jag målat för Anna Törnqvist, Helena Trovay, Gunnel Moheim, Anders Wallin och Björn Bernström . Olika tekniker men fantastiskt inspirerande på väg till det jag gillar och vill uttrycka.

2014 och 2015 var två av mina målningar med på jurybedömd utställning på Överby gård i Sollentuna, Stockholm och jag har haft utställning i Göteborg och Stockholm 2015.

Hoppas du gillar min konst och blir nyfiken på att se mer. Hör gärna av dig om du undrar över något.

 

Blir du intresserad av mina målningar kontakta mig för prisuppgift.

Daniela

Daniela Eriksson